Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 13 чоловік

Інженерний тиждень - 2020

Дата: 17 грудня 2019 о 11:28, Оновлено 29 січня 2020 о 11:56
201 перегляд

13.01.2020 року у Східненській ЗОШ стартував "Інженерний тиждень». Перший день був приурочений до дня народження видатного українця - конструктора ракетно-космічних систем С.П. Корольова. Учні 8-9 класів здійснили віртуальну екскурсію в "Музей космонавтики" міста Житомира, переглянули презентацію "Зірка, яка не згорає", відео та документальний фільм "Життя та наукова діяльність вченого". Учитель біології Скиба Н.В. з учнями 8 класу провела "Майстер- клас", на який був запрошений учитель фізики, ветеран педагогічної праці, високоінтелектуальний та висококваліфікований педагог - Боровський Петро Флоріанович, який виконав роль "головного конструктора" конструкторського бюро де "юні конструктори" сконструювали літак винищувач.


14.01 2020 учитель математики Педченко І.В. знайомила учнів 10 та 11 класів зі складанням Рор-ир фігур: Платонових тіл тетраедру, гексаедру (куб), октаедру і ікосаедру, методом підтягування, який є більш цікавий для учнів за звичайне склеювання.
З учнями 5 класу Ірина Володимирівна "Монтували реактивний двигун до машин", запускали їх та знаходили пройдену відстань, яку записували у вигляді мішаного дробу.
15.01.учитель математики та фізики Черепащук Д.І. з учнями 8 класу - командна гра - виготовили моделі реактивних автомобілів, зі справжніми перегонами, автомобіль команди дівчат перегнав авто хлопців.

Також наші "юні конструктори" досліджували космос. На Марсі, який людство має колонізувати, температура змінюється швидко протягом доби - вдень до +27 С, до ранку падає до -50 С. Під керівництвом учителя фізики Черепащук Д.І. вдалось сконструювати "марсіанський термос", температура в якому не буде змінюватися більш ніж на 2 градуси за Цельсієм протягом 10 хвилин. Ви - молодці!


Учні 10 та 11 класів під керівництвом учителя фізики Черепащук Д.І. сконструювали "реактивні ракети" - командна гра. З картону та паперу створили макети ракет, декорували їх. Пусті пластикові пляшки наповнили оцтом (100 мл), харчовою содою (насипану у серветку). Внаслідок хімічної реакції, ракета учнів 10 класу стартувала і високо піднялася над землею!


У рубриці "Розвиток винахідництва впродовж двох тисяч років" учителя біології Скиба Н.В. та Скиба І.М. з учнями 5-11 класів дослідили історію відкриття мікроскопу: від мікроскопу Захарія Янсена, Роберта Гука, Антоні ван Левенгука до оптичного, цифрового (USB і ТБ мікроскоп), тринокулярні, флуоренсцентні, електронні, стереомікроскопи, рентгенівські, скануючі зондові (атомно-силові), а також розглянули хронологію винаходів, зроблених людством, за два перших тисячоліття нашої ери і спробували зрозуміти, що ж нас чекає далі і чи все насправді так складно. Людство винайшло так багато речей, що нам іноді здається винайти щось ще, просто неможливо. Але з іншого боку "Важко повірити, як чудово можна обходитися без винаходів 2500 року"
К.Тухольський, німецький журналіст.

 

Учні 4 класу разом з класним керівником Стебловською С.П. сконструювали "інтерактивний світлофор" та виготовили власні калейдоскопи з підручних матеріалів

У рамках проведення "Інженерного тижня" у рубриці "Історія відкриттів: компас», учитель біології, географії Скиба І.М. познайомила учнів з історією винаходу. Компас винайшли стародавні китайці. За деякими даними, доісторичні компаси з'явилися за три тисячоліття до нашої ери. Імператору Хуан-ді приписують винахід першого компасу. Від китайців компас потрапив до арабів, які були непоганими мореплавцями. Арабський компас ХІІІ століття- намагнічений предмет, який опускали в посудину з водою. Мінімальна сила тертя давала змогу предмету рухатися, повертаючись в одну зі сторін. Таку конструкцію компаса створили учні 7 класу під керівництвом учителя.

16.01.2020 року учні 7 класу з учителем математики Педченко І.В. сконструювали "руку маніпулятор". Ну майже... З 2001 року "робот - маніпулятор" допомагає космонавтам працювати у відкритому космосі; у 2012 році у Британії робот-хірург з чотирма руками-маніпуляторами провів операцію на серці.


Учні 2 класу під керівництвом Терещенко В.М. , під час "Інженерного тижня" вчилися на практиці ЛЕГО - конструктор конструювати з нього автомобілі, літаки та різні об'єкти.
Першокласників найбільше зацікавило виготовлення перископа під керівництвом Лисенко Т.В. Довго ним гралися, уявляючи себе членами екіпажу на підводному човні.


17.01.2020 учні 3 класу під керівництвом класного керівника Парафілової Г.А. відчули себе маленькими інженерами та виконали такі цікаві роботи: калейдоскоп, музичні маракаси та різні речі із зубочисток.


Також, цього дня відзначається Всесвітній день дітей-винахідників. По завершенню тижня учні 8-11 класів під керівництвом учителя інформатики Педченко І.В. переглянули презентацію та відео про українських дітей -винахідників "Зробіть так, щоб вас помітили"

Ну і на  завершення "Інженерного тижня" у Східненській школі учні 6 класу під керівництвом учителя біології та хімії Скиби Н.В. розбиралися, як можна простими методами у домашніх умовах покращити якість питної води. Адже
за оцінками ООН на планеті Земля є дефіцит прісної води. До 2025 року 3.2 мільярди жителів планети страждатимуть від її нестачі.
Дякую за активну та якісну участь у "Інженерному тижні" учителям МО природничо-математичних наук: Педченко І.В.,Черепащук Д.І, Скибі І.М. та Скибі Н.В. (голова МО Скиба Н.В.), учителям МО початкових класів: Лисенко Т.В., Стебловській С.П., Парафіловій Г.А., Терещенко В.М. (голова МО Лисенко Т.В.) Дякую учням 1-11 класів за активну участь. Велика подяка батькам, які вболівали та підтримували дітей.
Впевнено можу стверджувати - успішні учителі, успішні учні, успішна школа. Ми - найкращі!!! Ми - молодці!!
Голова МО природничо-математичних наук Скиба Н.В.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.